Femei pe Matasari – Trecere in revista

– O bere, vă rog… Să stau puțin la o terasă pentru că nu reușesc să surprind tot ce se întâmplă pe Mătăsari dintr-o ochire… Ghirlande de stegulețe flutură în vânt – ce mai sărbătoare frumoasă!
O dată pe an se aglomerează atâtea idei, proiecte și emoții în jurul străzii Mătăsari. Este un proiect care se derulează de câțiva ani, și anume reinventarea străzii, care mai demult avea cu totul alte conotații.
Poți pune pe hârtie mesaje scurte despre femeie, poți bate la mașina de scris despre minuni sau cumpăra o limonadă, toate în sens caritabil.
Altfel, un târg imens de handmade, original, o expoziție de tarabe vesele cu măiestrii fel de fel.
Mi s-au părut interesante halbele de bere-lumânări, cafe frape-urile, prăjiturelele-lumânări. Sexy. Prăjituri bio, cu glazură, pentru o imbăiere parfumată și condimentată. O bogație de săpunuri naturale, ce glisează între alge marine, până la cafea cu lapte de capră.

 

DSC_0145

Poți lua un tren alb sau un peisaj marin, dacă nu vă plac prăjiturile din prafuri de plante.
În alt loc, pălării se potrivesc ceas cu evenimentul, se vând cu ochelari de aviator, să vezi altfel viața. Pune-ți o pălărie funky și începi să sari pe strada, unde ai voie să faci cam ce-ți trece prin cap.

 

DSC_0107

Se asortează cu geanta vintage din piele, cu catarame, pe care scrie „America – Cristophor Columbus 1942.” Genți găsești din plin. Bogdaneliu.ro, sună destul de ardelenesc și se prezintă cu genți din piele, plăcute vizual, tari, dar nebutucănoase, cu multe catarame și mandale.

 

DSC_0030

Plicuri din piele și textil, se asortează cu rochii lungi, create de „Behave. To be or to have?” Să te prezinți frumos…
Vai de inima mea. Genți Wilhelma, genți ușoare, mătăsoase și în buline albe fluturătoare. Crem și bej îmi colorează buzele. Sunt pentru cele îndragostite de frumos.

 

DSC_0025

Răzătoarea iese în evidență: vai de inima ta, dacă nu-mi cumperi asemenea genți…

DSC_0136

Un scaun artistic, de scanat, tronază în fața pozelor pe lemn, de la Woodbenice. Seara se încheie cu o altă bere, la seria de concerte Mătăsari.